Amino Ultra Cu-24
Amino Ultra Cu-24
AMINO ULTRA Cu-24, tüm bakır iyonlarının (Cu) amino asit glisin (bakır glisinat) ile kompleksleştirildiği yenilikçi GCAA teknolojisini içeren INTERMAG'ın uzmanlaşmış teknik bilgisinin bir ürünüdür. Bu yenilikçi kompleks sayesinde bakır, diğer geleneksel bakır yaprak gübrelerinden çok daha hızlı bir şekilde bitkiler tarafından emilir, taşınır ve asimile edilir. Yaprak uygulamaları ve özellikle en zorlu bakır mahsullerinde önerilir. Bitkilerdeki bakır eksikliğini etkili bir şekilde önler ve tedavi eder. Bitkilerin direncini artırmak ve özellikle olumsuz koşullarda büyüyen veya iyileşmeye ihtiyaç duyan bitkiler için önerilir. Ayrıca, bitkiler için sınırlı bakır bulunan topraklarda uygulaması özellikle yararlıdır.
AMINO ULTRA Cu-24 ile şunları başarırsınız:
Bitkilere doğrudan ve etkili bakır temini.
Yüksek besin konsantrasyonu – düşük uygulama oranı.
Verimlilik ve güvenlik – zorlu ürün koşullarında bile.
Yaprak döken bitkilerden dönüme 10-60 gr.
Başvuru zamanı:
Bitki besin maddesi ihtiyaçlarına bağlı olarak bitki döngüsü boyunca uygulanabilir, ancak bitki grubu bazında en kritik dönemler-aşamalar aşağıda listelenmiştir:
Elmalar (Elma, Armut, Ayva): ¨Şiş gözler (“fare kulağı”), ¨Yeşil üst.
Çekirdekli meyveler (Şeftali, kayısı, erik, kiraz, vişne): ¨Çiçeklenme öncesi, ¨Hasat sonrası.
Turunçgiller: ¨Uyku hali, ¨İlk yeni yaprakların görünümü, ¨Çiçek salkımının (“beyaz tomurcuk”) görünümü.
Zeytin: ¨Çekirdek sertleşmesinin başlangıcı, ¨Hasat sonrası, ¨Kış uykusu.
Asma: ¨Yeni yaprak ve sürgünlerin büyümeye başlaması, ¨Çiçek salkımının ortaya çıkması.
Çilek: Yaprak gelişiminin başlangıcında, Çiçek salkımlarının belirmesinde, Hasat sonrası: 10-14 gün arayla 1-2 uygulama.
Bahçe Bitkileri: Meyveler (Solanaceae, Cucurbitaceae): ¨Yaprak ve sürgün büyümesinin başlangıcı, ¨İlk çiçeklenme tomurcuklarının gelişimi.
Sebzeler: Soğanlar (Soğan, Sarımsak): Yaprak gelişiminin başlangıcında, Soğanlar standart boyutunun %50-70'ine ulaştığında.
Sebzeler: Rizomlu (Havuç vb.): ¨Yaprak gelişiminin başlangıcında, ¨Depo organlarının gelişiminin başlangıcında, ¨Depo organları standart büyüklüğün %50-70'ine ulaştığında.
Patates: ¨Bitkiler yaklaşık 10 cm yüksekliğe ulaştığında, ¨Bitkiler >15 cm yüksekliğe ulaştığında.
Pamuk: Yaprak gelişiminin başlangıcı, Yanal sürgün oluşumunun başlangıcı, Çiçek tomurcuğu gelişiminin başlangıcı.
Tahıllar: ¨Sonbahar (kış tahılları): 3-6 yaprak açıldığında, ¨İlkbahar (kış tahılları): Büyüme mevsiminin başlamasından sonra, ¨İlkbahar (ilkbahar tahılları): Yaprak gelişimi – adelphoma.
Soya ve diğer baklagiller (baklagiller veya sebzeler): ¨İlk gerçek yaprakların gelişimi, ¨Çiçek tomurcuğu gelişiminin başlangıcı, ¨Bakla ve tohum gelişiminin başlangıcı.
Süs bitkileri fidanlıkları: ¨Genç fide üretim döneminde: 7-21 gün arayla 2-3 uygulama.
Kompozisyon
Bakır (Cu), glisinle komplekslenmiş, suda çözünür: %24,0 ağırlık/ağırlık (240 g/Kg).
KULLANIM YÖNTEMLERİ
Uygulama başına dozaj:
Geniş ekinler Yaprak döken bitkilerden dönüme 10-60 gr.
Ağaç bitkileri (Elma, Sert çekirdekli meyve, Çam, Narenciye, Zeytin), Asma, Avokado, Çilek/Küçük meyve bitkileri: Yaprak döken bitkilerden dönüme 10-60 gr.
Bahçe, süs bitkileri: Yaprak döken bitkilerden dönüme 10-30 gr.
Başvuru zamanı:
Bitki besin maddesi ihtiyaçlarına bağlı olarak bitki döngüsü boyunca uygulanabilir, ancak bitki grubu bazında en kritik dönemler-aşamalar aşağıda listelenmiştir:
Elmalar (Elma, Armut, Ayva): ¨Şiş gözler (“fare kulağı”), ¨Yeşil üst.
Çekirdekli meyveler (Şeftali, kayısı, erik, kiraz, vişne): ¨Çiçeklenme öncesi, ¨Hasat sonrası.
Turunçgiller: ¨Uyku hali, ¨İlk yeni yaprakların görünümü, ¨Çiçek salkımının (“beyaz tomurcuk”) görünümü.
Zeytin: ¨Çekirdek sertleşmesinin başlangıcı, ¨Hasat sonrası, ¨Kış uykusu.
Asma: ¨Yeni yaprak ve sürgünlerin büyümeye başlaması, ¨Çiçek salkımının ortaya çıkması.
Çilek: Yaprak gelişiminin başlangıcında, Çiçek salkımlarının belirmesinde, Hasat sonrası: 10-14 gün arayla 1-2 uygulama.
Bahçe Bitkileri: Meyveler (Solanaceae, Cucurbitaceae): ¨Yaprak ve sürgün büyümesinin başlangıcı, ¨İlk çiçeklenme tomurcuklarının gelişimi.
Sebzeler: Soğanlar (Soğan, Sarımsak): Yaprak gelişiminin başlangıcında, Soğanlar standart boyutunun %50-70'ine ulaştığında.
Sebzeler: Rizomlu (Havuç vb.): ¨Yaprak gelişiminin başlangıcında, ¨Depo organlarının gelişiminin başlangıcında, ¨Depo organları standart büyüklüğün %50-70'ine ulaştığında.
Patates: ¨Bitkiler yaklaşık 10 cm yüksekliğe ulaştığında, ¨Bitkiler >15 cm yüksekliğe ulaştığında.
Pamuk: Yaprak gelişiminin başlangıcı, Yanal sürgün oluşumunun başlangıcı, Çiçek tomurcuğu gelişiminin başlangıcı.
Tahıllar: ¨Sonbahar (kış tahılları): 3-6 yaprak açıldığında, ¨İlkbahar (kış tahılları): Büyüme mevsiminin başlamasından sonra, ¨İlkbahar (ilkbahar tahılları): Yaprak gelişimi – adelphoma.
Soya ve diğer baklagiller (baklagiller veya sebzeler): ¨İlk gerçek yaprakların gelişimi, ¨Çiçek tomurcuğu gelişiminin başlangıcı, ¨Bakla ve tohum gelişiminin başlangıcı.
Süs bitkileri fidanlıkları: ¨Genç fide üretim döneminde: 7-21 gün arayla 2-3 uygulama.